Het team

Mijn naam is Abdeljalil Taktak (roepnaam Jalil), ik ben een geboren en getogen Tunesiër die bijna 30 jaar in Nederland leeft en thuis is in de Arabische en de Europese culturen. In die zin combineer ik het beste van twee werelden. Ik ben MfN-registermediator gespecialiseerd in arbeidsmediation en familiemediation. Daarvoor heb ik voor Vluchtelingenwerk Nederland, Amnesty International, de Universiteit Leiden en het Center for International Legal Cooperation gewerkt. Het overgrote deel van mijn carrière, meer dan 20 jaar, ben ik werkzaam geweest als legal consultant op het gebied van de versterking van de rechtstaat in verschillende landen. Mijn drijfveer is mensen helpen. In het bijzonder mensen tot hun recht laten komen geeft me een enorme voldoening en ik deins daarbij niet terug voor grote uitdagingen. In 2018 stapte ik uit de “harde” wereld van de legal consultancy in de “softe” wereld van de mediation. Maar, zoals bekend, conflicten zijn niet soft en leiden dikwijls tot ingrijpende gebeurtenissen. Ook ik heb ervaren dat het een tijd duurde voordat ik een arbeidsconflict als een kans heb kunnen omarmen om verder met mijn leven te gaan.

Als gespecialiseerde arbeidsmediator en familiemediator begeleid ik u graag vanuit mijn specialisme, (levens)ervaring en juridische kennis en expertise. Bij mij ervaart u de Hollandse nuchterheid en zakelijkheid gekoppeld aan Tunesische warmte en gastvrijheid, want ik sta met beide benen in de Hollandse klei terwijl ik mijn roots trouw blijf. Dikwijls vinden cliënten de mogelijkheid om in hun moedertaal zaken te preciseren of uit te leggen prettiger en makkelijker. Dat kan bij mij in het Nederlands maar ook in het Arabisch, Frans en Engels. Het feit dat ik de taal van een cliënt spreek en zijn of haar achtergrond ken (of gedeeltelijk deel) zorgt vaak voor enige ontspanning en voor wederzijds vertrouwen.

Buiten het zijn van MfN-registermediator en gecertificeerd vertrouwenspersoon LVV, ben ik vader van twee zonen. Dat levert me veel liefde en veel trots op maar het is bij tijd en wijle ook topsport. Mijn huwelijk is intercultureel en dat is naast heel verrijkend soms ook uitdagend. Diversiteit en inclusiviteit zijn voor mij daarom geen kreten uit de boeken maar een dagelijkse realiteit. Conflicten met een interculturele achtergrond zijn voor mij eenvoudiger hanteerbaar omdat ik de verschillende culturele systemen begrijp en aanvoel en daarmee ook de communicatie sneller kan herstellen. In mijn vrije tijd lees ik veel en graag. Ik ben ook vaak te vinden in mijn volkstuintje in Haarlem waar ik wroetend in de grond geniet van de wonderen van de natuur in gezelschap van bijen, hommels en vlinders met op de achtergrond een kakofonie aan vogelzang.

Mijn naam is Ajoeb Mohamedajoeb (Ajoeb). Ik ben sinds 2008 MfN-registermediator en heb de afgelopen 20 jaar gewerkt bij diverse organisaties op het snijvlak van onderwijs en arbeidsmarkt in management- en directiefuncties. Naast Personeel, Organisatie en Management, heb ik bedrijfseconomie en rechten gestudeerd. Ik ben gespecialiseerd in arbeids- en familiemediation. Daarnaast heb ik mij verdiept in interculturele communicatie.

Ik ontdekte dat, als cultuurverschillen een rol spelen, ik heel snel en effectief de vinger op de zere plek kan leggen. Door begrip voor elkaars achtergronden te kweken zie ik dat partijen sneller tot betere oplossingen komen. Ik word getypeerd als vriendelijk, empathisch, snel en oplossingsgericht. Ik begeleid u graag in het Nederlands, Engels, Sranan Tongo, Urdu en Hindi.

Team - maak kennis

Jalil Taktak
Mediator & Externe vertrouwenspersoon
+31 6 15 86 55 54
info@taktakmediation.nl
Ajoeb Mohamedajoeb
Mediator & Externe vertrouwenspersoon
+31 6 15 86 55 54
info@taktakmediation.nl

Neem vrijblijvend en vertrouwelijk contact met ons op

Ga naar het formulier